Smaken av förändring

ny blogg

ny klänning

ny förbundsstyrelse

ny årstid

ny utbildning

nytt universitet

ny lägenhet

ny rumskamrat

ny Isabel

Förändring är ett ord jag tycker om. På mer än ett sätt. Att förändra ett samhälle. Förändra sitt liv. Skapa förändring på riktigt. Ja. Det tilltalar mig, det där ordet. Det har det nog alltid gjort.

I skrivande stund sitter jag på tåget hem från en hektisk och fin vecka i Stockholm. Möten till höger och vänster blandat med fikor, picknickar och kvällar som sent ska glömmas. Avslutningsfesten för vår kära projektsamordnare Jens Nordholm som ska ut på nya äventyr. Hänget på Sveriges elevråd – SVEAs kansli som nu är finare än någonsin tack vare några av våra elevrådsutvecklare som kommer in en ledig sommardag och målar om. Den förvånande goda pastan med Hamid Pourassad som slukades under ivriga samtal om demokrati på Elevrådskongressen.

Jag brukar alltid prata om hur det känns i magen. Det är viktigt, det där med hur du mår. Funderar nu på hur jag mår och kommer fram till att Det känns bra. Peppar inför året som komma skall. Häromveckan strosade jag runt i Hjo där jag spenderat de senaste tre åren med att måla, teckna och fördjupa mig i konsten och jaget. Svängde in på torget där benen automatiskt går in på den lilla bokhandeln. Fingertopparna skickar signaler av nostalgi och igenkännande när jag tar upp och kollar på en kalender. Sudd, pärmar, pennor, anteckningsblock, linjal. Känslan är så stark, skolstartens befriande löften. Tror att oavsett hur gammal jag blir kommer augusti alltid att kännas sådär.

Nu har jag kommit fram till Skövde. Bussen går om en timme. Så är det på landet. Åh så kul med flytten till Stockholm. Snart händer det. Lägenheten är fixad, trots alla om och men (enda sättet att bara sökasökasöka tills ögonen blöder). 29 augusti börjar universitetet och jag är precis vid de där sista sidorna innan ett nytt kapitel börjar. Det känns spännande och stort och jag längtar. Och bara tänk så skönt att slippa pendla mellan Hjo- Stockholm varenda gång det är förbundsstyrelsemöte!

Längtarlängtarlängtar

Isabel W. Sörensen

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s